Het Air Excellent luchtverdeelsysteem
Ventilatie

Het Air Excellent luchtverdeelsysteem

Air Excellent is een compleet luchtverdeelsysteem voor ventilatie. Dit uiterst flexibel, modulair en energie-efficiënt luchtverdeelsysteem is toepasbaar in alle ventilatiesystemen en zowel kleine als grote nieuwbouw- en renovatieprojecten.

ventilation-0003-lr

Gezonde en comfortabele lucht in elke kamer 

Ubbink Air Excellent is een compleet luchtverdeelsysteem voor ventilatie. Dit uiterst flexibel en modulair luchtverdeelsysteem is toepasbaar in alle ventilatiesystemen zowel voor kleine als grote nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem bestaat uit enerzijds de luchtverdeelkanalen (flexibels) en anderzijds de luchtverdeelkasten. 

 • Minimale drukverliezen
 • Antimicrobieel en antistatische eigenschappen
 • Veilige en snelle montage
 • Luchtdichtheidsklasse D
 • TÜV SÜD gecertificeerd

Halfronde of ronde luchtkanalen

Het Air Excellent luchtverdeelsysteem is verkrijgbaar in 2 types: Semi-Circular (halfrond) en Circular (rond). Afhankelijk van het gevraagde ventilatiecapaciteit zijn verschillende maatvoeringen beschikbaar. 

Air Excellent Semi-Circular  
Air Excellent Circular 
Type VentilatiecapaciteitAfmetingen [mm]Type Ventilatiecapaciteit Diameter [mm]
AE35SC33m³/h 
50x100AE23C23m³/h  Ø52/63
AE45SC45m³/h  50x140AE34C34m³/h  
Ø63/75
AE55SC58m³/h  60x130AE48C48m³/h  Ø75/90


3-bocht-verticaal-horizontaal-new
Air-excellent-circular

Een universele luchtverdeelkast voor diverse configuraties

De modulaire Air Excellent luchtverdeelkasten zorgen voor een maximale luchtverdeling in het aangesloten luchtkanaal tussen de unit en de aan-/afvoerkanalen. De luchtverdeelkasten zijn instortbaar in beton en/of chape en kunnen zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden. Het luchtdebiet per kamer wordt geregeld a.d.h.v de restrictieringen binnen de luchtverdeelkast. Verder zijn de kasten uitgerust met een slimme inspectieopening om onderhoud en wijzigingen in het systeem te vergemakkelijken. 

De luchtverdeelkasten kunnen op alle luchtkanaaltypes worden aangesloten met behulp van adapters.

 • Zeer laag drukverlies
 • Meerdere inspectieluiken met EPDM afdichtingen
 • Eenvoudig onderhoud
 • Geluidsarm dankzij dempingset (optioneel)
 • Getest in overeenstemming met TÜV SÜD Standaard TAK 01-2013
1920x1280-DBOX
Air Excellent prefab kits campagnebeeld

Nieuw! Air Excellent Prefab Kits

Met de nieuwe, vooraf gefabriceerde Air Excellent Semi-Circular kits wordt de montage van het luchtverdeelsysteem nog gemakkelijker! Met slechts drie componenten installeer je een volledige kit. Click & go.

 • Kit DBOX met 6, 8 of 10 aansluitingen inclusief de nodige semi-circular adapters
 • Kit ventieladapter met einddop
 • Connectie tussen de twee kits met flexibele kanalen

Energie-efficiënt & luchtdicht

De prestaties van een ventilatie unit zijn onder andere afhankelijk van het leidingwerk dat eraan verbonden is. Lekkend leidingwerk zorgt ervoor dat de ventilatoren van de ventilatie unit harder moeten werken en dat er een hoger systeemdrukverlies zal zijn. 

Air Excellent maakt gebruik van luchtdichte connecties om drukverlies tegen te gaan en levenslang energie te besparen. De Europese norm EN 14239 definieert klassen voor luchtdichtheid waarbij klasse D het meest luchtdicht is. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem valt binnen deze hoogste luchtdichtheidsklasse D.

Energy-Efficient-1920x1280

Stil en comfortabel

Om geluidproductie van het ventilatiesysteem te verlagen kunnen verschillende dingen gedaan worden: de kanalen correct afmeten zodat de luchtsnelheid geminimaliseerd wordt, luchtdichte connecties maken om luchtlekkage en drukverlies te verminderen, de keuze voor een radiaal leidingsysteem om geluidsoverdracht tussen kamers te minimaliseren, etc..

Air Excellent is een luchtdicht, radiaal luchtverdeelsysteem. Op deze manier wordt de geluidsoverdracht tussen kamers, luchtlekkage, drukverlies en het geluid van de ventilatie unit zelf geminimaliseerd.

Quiet-Comfortable-1920x1280

Levenslang een gezond binnenklimaat

Goed geïsoleerde gebouwen kunnen zeer ongezond zijn als deze niet continu geventileerd worden. Dit kan onder andere resulteren in de groei van schimmels, welke op hun beurt astma of allergische reacties kunnen uitlokken.

Air Excellent kanalen zijn vervaardigd uit hoogwaardige kunststof waarvan de gladde binnenwand voorzien is van een zilver-ion-coating. Hierdoor zijn deze antistatisch en antimicrobieel. Daarnaast is er eenvoudige toegang tot de luchtverdeelkast voor onderhoud. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem kan levenslang voor een gezond binnenklimaat zorgen.

Lifetime-Indoor-Quality-1920x1280

Praktische installatie

Een praktische installatie is vaak ook een snelle installatie. Luchtverdeelkanalen moeten op maat gesneden worden en eventueel aaneengesloten worden met bochten waarna alle connecties luchtdicht gemaakt moeten worden.

Air Excellent gebruikt semi-rigide kunststof kanalen die makkelijk te snijden zijn met behulp van het afkortmes, buigbaar zijn en voorzien zijn van luchtdichte klikconnecties. Met gebruik van restrictieringen kan het debiet eenvoudig aangepast worden.

Easy-Installation-1920x1280
ubbink-woning-ae-kleine-dbox-ventus-en-vigor-(1)

Maak uw systeem compleet

Ontdek hier onze totaaloplossingen

Wij bieden u totaaloplossingen aan voor woonhuisventilatie. Daar zijn we uniek in en daar zijn we best trots op!

Een compleet Ubbink ventilatiesysteem bestaat uit 5 onderdelen, van de ventilatie-unit tot het ventiel als afwerkingselement:

 1. Ubiflux warmteterugwinunits: uiterst compacte ventilatie-units voor wand of plafond
 2. Air Excellent luchtverdeelsysteem: flexibel en modulair
 3. Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem
 4. Dakdoorvoeren en gevelinlaatkappen: voor plat en hellend dak, geïsoleerd en niet-geïsoleerd
 5. Haelix toe- en afvoerventielen: rond en vierkant design

Vanuit onze unieke positie kunnen wij u adviseren met snel toegankelijke, accurate en betrouwbare data over onze ventilatiesystemen. Exclusief vanuit eigen huis. 

De onmisbare ramingstool voor een compleet ventilatiesysteem!

De onmisbare ramingstool voor een compleet ventilatiesysteem!

Ontdek onze innovatieve ramingstool VentSmart! Op een snelle manier professionele offertes maken voor een compleet ventilatiesysteem was nog nooit zo gemakkelijk.

Lees meer
De Ubiflux Vigor ventilatie-units met warmteterugwinning

De Ubiflux Vigor ventilatie-units met warmteterugwinning

De Ubiflux warmteterugwinunits zorgen ervoor dat de binnenlucht continu ververst wordt. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd, is gelijk aan de hoeveelheid lucht die binnenkomt. De koude, verse buitenlucht wordt aangezogen en door de warmtewisselaar gestuurd waar de warmte-uitwisseling gebeurt...

Lees meer
Het Haelix designventiel

Het Haelix designventiel

Het Haelix toe- en afvoerventiel is ontwikkeld als final touch aan ventilatiesystemen voor woonhuizen en heeft een tijdloos design.

Lees meer