Kabel- en leidingdoorvoeren
Campagnes

Kabel- en leidingdoorvoeren

Een waterdichte doorvoer realiseren op het platte dak was altijd een klus voor twee mensen: de installateur en de dakdekker. Met onze kabel- en leidingdoorvoeren voor airco, zonnepanelen en warmtepompen, kan de installateur dit echter zelf. Voor een uitstekende hechting volstaat het namelijk om de meegeleverde dakplaat te föhnen.

De waterdichte doorvoeroplossing, geschikt voor airco, zonnepanelen en warmtepompen

De kabel- en leidingdoorvoer voor het platte dak wordt geleverd inclusief een plakplaat voor bitumineuze of kunststof dakbanen. Daardoor kost het waterdicht afwerken van de doorvoer hooguit 10 minuten. Daar is geen dakdekker of open vuur voor nodig. Na het aftekenen van de gewenste positie, maak je het dakvlak schoon en breng je een kitrand aan bij de doorvoer voor extra waterkering. De dakdoorvoer wordt vervolgens vastgeschroefd op de constructie; dit is een vereiste in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Daarna wordt de folie van de plakplaat verwijderd, verwarm je de platplaat met een föhn en rol en druk je hem aan met een roller.

Uitvoering met een vaste kap of scharnierkap

De kabel- en leidingdoorvoer wordt standaard geleverd in twee uitvoeringen – 60 en 110 mm - en een vaste kap. Maar in 2024 komt er ook een nieuwe versie op de markt: de kabel- en leidingdoorvoer met scharnierkap, een extra waterkering en ongedierte- en schrootkering. Door deze scharnierende kap kunnen installateurs leidingen eenvoudiger monteren en zijn de leidingen voor onderhoud beter bereikbaar zijn. Terwijl de keringen ervoor zorgen dat leidingen langer meegaan omdat ze niet aangetast worden door weersinvloeden of dieren. De scharnierkap is bovendien voorzien van een kliksysteem wat de montage verder vereenvoudigt.

kabel- en leidingdoorvoer

Montage video's kabel- en leidingdoorvoeren

kabel- en leidingdoorvoer

Blog

Met de nieuwe kabel- en leidingdoorvoer maakt de installateur nu zelf het dak waterdicht

Ubbink heeft een nieuwe kabel- en leidingdoorvoer voor het platte dak. De plakplaat is met hete lucht aan de dakbedekking te smelten, waardoor de installateur de dakdekker niet meer hoeft in te schakelen om de doorvoer waterdicht af te werken. “Als installateur heb je daardoor alles in eigen hand.” Hoe dat precies zit, leggen we graag aan je uit in een blog.

Kabel- en leidingdoorvoeren

Ubbink heeft in het programma Kabel- en Leidingdoorvoeren meerdere doorvoeroplossingen, voor het hellende dak, voor het platte dak en voor verschillende kabeldiktes. Voor een luchtdichte afwerking langs kabels en leidingen maak je aanvullend gebruik van de Kabel- en Leidingdoorvoermanchet van Ubbink.

Het assortiment kabel- en leidingdoorvoeren bestaat uit:

• Kabeldakdoorvoer pannendak 15°-55°
  • Kabel- en Leidingdakdoorvoer pannendak 15°-55°
  • Kabel- en Leidingdoorvoer universeel 15°-55°
  • Kabel- en Leidingdakdoorvoer 0°
  • Luchtdicht Doorvoermanchet Kabel- en leiding 0-55°
kabel- en leidingdoorvoer
Solar Platdakmontage

Solar Bevestiging en Protectie

PV-panelen aanbrengen op het dak is inmiddels zo goed als standaard bij nieuwbouw en renovatie. Je wilt de panelen eenvoudig en snel monteren én garanderen dat ze optimaal presteren. Hiervoor ontwikkelde Ubbink het programma Solar Bevestiging en Protectie.

Ubbink levert merkonafhankelijke bevestigingssystemen voor zowel platte als hellende daken. Bij hellende daken wordt  onderscheid gemaakt tussen opdak en indak. Bij een indaksysteem liggen de PV-panelen niet op de dakpannen, maar tussen de dakpannen op het dakbeschot. Voor iedere verwerking biedt Solar Bevestiging en Protectie oplossingen. Zo monteer je de zonnepanelen snel, veilig en betrouwbaar. We combineren dat bovendien met een hoogwaardige kabeldoorvoer door het dak. Aanvullend kun je met onze speciale vogelschroot de zijkanten van de PV-panelen afschermen tegen vogels en knaagdieren.

Wijs het dak op met Ubbink

Hoe comfortabel een woning is, wordt op het dak bepaald. Maar dat vergt omdenken. Denk je bij het ontwerp eerst aan de gevel, bij de constructie vanaf het maaiveld … het fundament van de energiehuishouding is het dak. Dat is een andere logica. Een denkwijze die kwaliteit en prestaties bovenaan de lijst zet. En vakmensen laat excelleren.

Word DakWijs met Ubbink

Word DakWijs met Ubbink

Er is geen bouwdeel dat op zoveel fronten moet presteren als het dak. In de basis om beschutting te bieden, maar het dak anno nu laat ook de roadmap naar een duurzame toekomst zien.

Lees meer
Wijs het dak op met Ubbink

Wijs het dak op met Ubbink

Hoe comfortabel een woning is, wordt op het dak bepaald. Maar dat vergt omdenken. Denk je bij het ontwerp eerst aan de gevel, bij de constructie vanaf het maaiveld … het fundament van de energiehuishouding is het dak. Dat is een andere logica. Een denkwijze die kwaliteit en prestaties bovenaan de lijst zet. En vakmensen laat excelleren.

Lees meer
DakWijs: compleet advies voor het hellende dak

DakWijs: compleet advies voor het hellende dak

Er is geen bouwdeel waarin zoveel expertise samenkomt als in de dakconstructie. Bouwtechnische componenten moeten waterdicht, goed geïsoleerd en luchtdicht zijn. De W-installateur is verantwoordelijk voor de rookgasafvoer en de hemelwaterafvoer. En de elektricien zorgt voor een veilige plaatsing van zonnepanelen en de aanvoer van elektriciteit. Ubbink bundelt alle expertise. Het DakWijs advies is een totaaladvies voor het hellende dak, getoetst aan het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), waarin alle aspecten zijn meegenomen. Ubbink zoekt alles voor je uit en je ontvangt advies op maat!

Lees meer