Support

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over verschillende thema’s, producten, acties en campagnes. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag dan aan ons!

Onze visie op duurzaamheid is dat wij ons willen ontwikkelen tot een circulair merk. Dat betekent dat wij in alle aspecten van onze bedrijfsvoering kijken hoe wij duurzaamheids- en circulariteitsprincipes kunnen integreren. Dat is een continu proces van analyseren, aanpassen, leren en verbeteren. Daarin willen wij transparant zijn in wat we doen en wat we ermee bereiken. We kijken bijvoorbeeld naar onze bedrijfsprocessen, onze productieprocessen en onze HR-processen en samen met onze stakeholders kijken we naar de impact die wij hebben als bedrijf en waar we kunnen verbeteren.

We hebben er bewust voor gekozen om geen op zichzelf staand initiatief meer prioriteitte geven dan andere initiatieven. Duurzaamheid hebben we in onze hele bedrijfsvoeringopgenomen door het te integreren met specifieke bedrijfsstrategieën. Zo zijn onze duurzaamheidsprincipes op het gebied van HR onderdeel van de HR-strategie. En onze principes op het gebied van veiligheid en gezondheid worden in onze Health & Safety strategie opgenomen en van daaruit voor de hele groep uitgerold. Zo kunnen we op meerdere onderdelen tegelijkertijd actief zijn en progressie boeken. Dit past ook in onze visie dat duurzaamheid niet op zichzelf staat en juist een integraal thema van onze organisatie is.

Dit is een erg belangrijk punt binnen ons thema 'Our Solutions'. Juist in ons ontwerpproces is het belangrijk dat we naar duurzaamheid en circulariteit kijken en daar geïnformeerde beslissingen nemen. We hebben een duidelijk proces hiervoor. Direct vanaf de start, bij het opstellen van de productspecificaties, stellen we al vragen over duurzaamheid en circulariteit. Bijvoorbeeld of het mogelijk is om gerecycled materiaal toe te passen. Of waar we eventuele onderdelen vandaan halen die we niet zelf produceren? En of dat een leverancier is die aan onze inkoopvoorwaarden voldoet. In 2024 beginnen we met het gebruik van zogeheten Life Cycle Assessments in ons ontwerpproces. Dat betekent dat we al in de ontwerpfase de impact op het milieu van onze nieuwe producten analyseren. En als we mogelijkheden zien om die impact te verminderen, dan doen we dat op voorhand in plaats van achteraf.

In 2023 zijn we met een nulmeting gestart, waarbij we het jaar 2022 als referentie hebben genomen. Elk jaar verzamelen we opnieuw data en vergelijken dat met de data uit 2022, ons referentiejaar. Ondertussen bepalen we doelen die we willen behalen op belangrijke, meetbare onderdelen: onze Key Performance Indicators (KPI’s). Zo kunnen wij elk jaar onze progressie meten en communiceren.

VentSmart is een snelle online ramingstool voor een compleet en functioneel ventilatiesysteem (type D). VentSmart stelt u in staat in een mum van tijd een ramingsofferte (incl. stuklijst) te bekomen.
 

VentSmart is ontwikkeld voor professionele installateurs, groothandels en hun vertegenwoordigers die snel en accuraat een richtprijs willen bekomen.

Het bewezen dat de snelheid waarmee een offerte aangeboden wordt een cruciale rol speelt in een succesvolle overgang van offerte naar bestelling. Daarom hebben we de VentSmart ontwikkeld. Een tool die u in staat stelt om lange wachttijden te omzeilen. Sterker nog u kan uitzonderlijk snel een richtprijs bekomen, zelfs op het moment dat u naast de klant staat. Iets wat de klant zonder twijfel zal imponeren.

Via de VentSmart login pagina kan je eenvoudig een account aanvragen: u klikt op “Account Aanvragen”, vult de gevraagde gegevens in, geeft uw akkoord en klikt op versturen.
Nadat uw aanvraag door het Ubbink project team goedgekeurd is, ontvangt u een e-mail met verdere instructies aangaande het kiezen van uw wachtwoord. Niet anders dan andere online-platformen.

VentSmart vraagt enkel uw professionele gegevens. Dit omwille van marketing- en opvolgingsdoeleinden. Deze informatie helpt ons om uw projecten samen op te volgen en de slaagkans ervan te verhogen. Ook kunnen we je zo op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen binnen de tool en daarrond.
 

Hier wordt een onderscheid gemaakt voor marketingdoeleinden. Het platform is precies hetzelfde voor beide soorten gebruikers. Daarnaast bekomt u via VentSmart uitsluitend bruto prijzen en vermeldt de stuklijst kortingscodes per artikel.