Bouw

Ubiflex Finio

Met Ubiflex Finio realiseer je tot drie keer sneller een waterdichte dakaansluiting van topkwaliteit. De loodvervanger hecht zich op bijna alle oppervlakten. Ubiflex Finio is bij temperaturen tot 5°C te verwerken. Direct na het volledig aanbrengen is de dakaansluiting waterdicht!

Waterdicht in enkele seconden

Zonder enig bouwelement tekort te willen doen: de kwaliteit van het dak bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van de woning. Dat begint met de basisvoorwaarden, het goed lucht- en waterdicht maken. Maar het dak wordt ook benut om duurzame energie op te wekken en meer daglicht in huis te brengen. Al die functies verenigen, vergt innovaties. Ook van materialen die je tot nu als vanzelfsprekend beschouwde.

Omdat de puzzel op het dak steeds complexer wordt, is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan de essentiële waarden van het dak, zoals de waterdichtheid. Dat is precies de kwaliteit waar Ubiflex Finio op inspeelt. Binnen enkele seconden na aanbrengen hecht de loodvervanger zich aan de ondergrond en is de aansluiting waterdicht. Daar hoef je geen kattensprongen voor te maken. Zelfs wanneer je onder een onhandige hoek werkt, kun je Ubiflex Finio nog aanbrengen door het eenvoudig met de hand aan te drukken. 

Waar pas je Ubiflex Finio toe?

Ubiflex Finio is een loodvrije waterdichte dakaansluiting die gebruikt wordt bij dakkapellen, dakramen, schoorstenen, zonnepanelen, etc. Door meerdere kleefwerkingen – van de butylstroken en de zelfklevende achterkant – hecht Ubiflex Finio zich snel aan de meest voorkomende ondergronden, zoals:

 • steen
 • zink
 • aluminium
 • staal
 • keramische en betonnen dakpannen
 • hout
 • kunststof
Toepassing Ubiflex Finio

Hoe werkt Ubiflex Finio?

Hoe vernieuwend Ubiflex Finio is, merk je pas goed in de praktijk. De unieke dubbele verlijming zorgt voor optimale waterdichting. Stond je tot nu toe nog lood op het dak aan te kloppen, dat is nu verleden tijd.

Met een scherp mes of Ubiflex-schaar snij je Ubiflex Finio op maat. Vervolgens verwijder je de bovenste plakstrip en modelleer je het materiaal met de handen in de gewenste vorm. Door de flexibiliteit van het strekmetaal - dat in Ubiflex Finio is verwerkt - is dat een snelle handeling.

Daarna wordt de onderste plakstrip verwijderd, breng je Ubiflex Finio aan en rol je met de Finio roller de waterdichte afsluiting tegen de dakpannen. Zonder dat je verder nog iets hoeft te doen, hechten de butylstroken en zelfklevende achterzijde zich meteen aan de ondergrond. Overlappen de Finio-delen elkaar op de hoek of rond een detail... door de vulkanisatie die optreedt in het materiaal is zelfs hier de dakaansluiting volledig waterdicht.

Ubiflex Standaard voor de gevel, Ubiflex Finio op het dak

Het verschil tussen Ubiflex Standaard en Ubiflex Finio is de toepassing. Ubiflex Standaard pas je toe in alle bouwdetails waarbij een waterdichte laag vereist is en vervangt het bladlood. Ubiflex Finio is zelfklevend en specifiek ontwikkeld voor detailleringen op het dak. Daarnaast laat het zich nog sneller verwerken. Finio wordt geleverd in drie kleuren: zwart, rood en grijs. Zo blijven ook de esthetische kwaliteiten van het dak bewaard.

De voordelen van Ubiflex Finio

 • Snelle en eenvoudige verwerking
 • Hechting op vrijwel alle ondergronden
 • Directe verlijming door butylstroken aan boven- en onderzijde 
 • Langdurige verlijming door volledig zelfklevende achterzijde
 • Verkrijgbaar in drie kleuren en lange lengtes
 • Rekbaar in zowel de lengte- als breedterichting
 • Vulkaniserend en loogt niet uit 
 • Niet schadelijk voor mens en milieu
Ubiflex Finio op het dak

Toepassing van Ubiflex Finio

Hoe vernieuwend Ubiflex Finio is, merk je pas goed in de praktijk. De unieke dubbele verlijming zorgt voor optimale waterdichting. En, stond je tot nu toe nog lood op het dak aan te kloppen, dat is nu verleden tijd.

Naast de montage video zijn er ook toepassingsvideo's van Ubiflex Finio:

 • Het aanbrengen van Ubiflex Finio
 • Ubiflex Finio: geschikt voor diverse ondergronden
 • De snelle verwerking van Ubiflex Finio
 • Repareren met Ubiflex Finio
 • Ubiflex Finio als toepassing bij verholen goot of kilgoot
Ubiflex Finio Montagevideo

Ubiflex Finio Montagevideo

Ubiflex Finio Montagevideo

Lees meer
Nieuwe Ubiflex Finio: in een paar seconden een mooie, strakke dakafwerking

Nieuwe Ubiflex Finio: in een paar seconden een mooie, strakke dakafwerking

Een strakke, waterdichte dakafwerking vergt normaal gesproken best wat tijd en aandacht. Daarom heeft Ubbink een nieuwe lood vervangende oplossing voor dakafwerking: Ubiflex Finio. Ubiflex Finio hecht snel en eenvoudig, zorgt voor een strak dak en is natuurlijk waterdicht. Met wat voor type dak je ook te maken hebt en wat voor weer het ook is.

Lees meer
Ubiflex Finio

Ubiflex Finio

Met Ubiflex Finio realiseer je tot drie keer sneller een waterdichte dakaansluiting van topkwaliteit. De loodvervanger hecht zich op bijna alle oppervlakten. Ubiflex Finio is bij temperaturen tot 5°C te verwerken. Direct na het volledig aanbrengen is de dakaansluiting waterdicht!

Lees meer