Ventus en Valetis, de ideale combinatie
Ventilatie

Ventus en Valetis, de ideale combinatie

Haal het meeste uit je zonnepanelen en kies voor een totaaloplossing die je energiewinst niet belemmert.

Ontdek de veelzijdigheid van de Ventus-Valetis dakdoorvoer combinatie!

De nieuwe Valetis dakdoorvoer werd ontworpen om perfect te passen bij zowel ventilatiesysteem C als D. Bij balansventilatie vormt de Valetis een perfecte match met de Ventus dakdoorvoer en zonnepanelen! Veel traditionele dakdoorvoeren zijn te hoog, waardoor ze schaduw werpen op de zonnepanelen. Valetis brengt een oplossing voor dit probleem!

Haal het meeste uit je zonnepanelen en kies voor een totaaloplossing die je energiewinst niet belemmert.

Het raakpunt tussen energie opwekken, isoleren en ventileren

Met de steeds strenger gestelde eisen naar de energetische prestaties van gebouwen, groeit ook het belang van een efficiënt, goed presterend dak. Er zijn echter heel wat factoren die men in rekening moet brengen om hieraan te kunnen voldoen. Denk maar aan de dakconstructie zelf, de lucht- en waterdichtheid ervan, de isolatiewaarden met inbegrip van de dakdoorvoeren en aansluitingen én als het kan ook een performant energiesysteem.

Bovendien gelden er per component ook bepaalde aandachtspunten. Zo mag de luchttoevoer niet naast de standbuis of de ventilatieafvoer worden geplaatst, terwijl ook schaduw op je zonnepanelen best te vermijden valt, om zo je opbrengst te vrijwaren. Precies op het raakpunt tussen al deze vraagstukken, weet de Ventus-Valetis combinatie onderscheid te maken.

Ventus

Flexibele geïsoleerde dakdoorvoer voor platte en hellende daken, Ventus, is een veelzijdige dakdoorvoer die zowel kan worden gebruikt voor luchttoevoer als luchtafvoer. Dankzij zijn traploze afstelling valt Ventus heel eenvoudig te integreren in zowel platte als hellende daken van 15° tot 55°. Het systeem biedt op die manier niet enkel flink wat installatiegemak maar ook optimale prestaties voor efficiënte ventilatie. 

Ubbink Ventus dakdoorvoer

Geïntegreerd systeem

Ventus biedt een 3-in-1 oplossing met een geïntegreerd systeem bestaande uit een dakdoorvoer, indekdeel en verloopstuk. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie en compatibiliteit met een breed scala aan ventilatiesystemen.

Altijd loodrecht

De traploos instelbare hellingsgraad maakt Ventus geschikt voor zowel platte als hellende daken. Zo komt de dakdoorvoer altijd loodrecht te zitten, ongeacht de vorm van het dak.

Slim ontwerp

Sneeuw kan door het intelligente ontwerp met een verhoogde afvoer onmogelijk binnendringen, waardoor het ventilatiesysteem ten allen tijde beschermd blijft.

Valetis

Compacte dakdoorvoer, Valetis, is een knappe dakdoorvoer specifiek ontwikkeld voor luchtafvoer bij ventilatiesysteem C en D. Met zijn bijna vlakke profiel vormt Valetis een discrete oplossing. Het ontwerp minimaliseert de visuele impact op het dak en draagt zo bij aan de esthetiek van de woning. Valetis is beschikbaar met diameter 160/150 en 160/125.

Efficiënte luchtafvoer

Valetis is ontworpen om een efficiënte luchtafvoer te garanderen, waardoor een gezond binnenklimaat wordt bevorderd en energieverbruik wordt verminderd.

Minimale opbouwhoogte

Door zijn beperkte opbouwhoogte (140 mm) minimaliseert Valetis het risico op schaduwvorming op zonnepanelen, waardoor de energieopbrengst intact blijft. 

Discreet ontwerp

Als luchtafvoer heeft Valetis een bijna vlak profiel en is nauwelijks zichtbaar op het dak, waardoor Valetis niet enkel energetisch, maar ook esthetiek een meerwaarde vormt.

Ubbink Valetis dakdoorvoer
Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem

Het Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem

Aerfoam is een geïsoleerd leidingsysteem dat is ontworpen om een efficiënte luchtstroom te garanderen in ventilatiesystemen. Dankzij zijn duurzame constructie en hoogwaardige isolatiematerialen biedt Aerfoam, als innovatief leidingsysteem, een betrouwbare oplossing. Het geïsoleerd leidingsysteem staat in voor het verbeteren van de ventilatieprestaties van gebouwen, waarbij condensvorming wordt voorkomen en warmteverliezen worden geminimaliseerd. Zelfs wanneer grote afstanden moeten overbrugd worden.

Montagevideo's

Isoleren en ventileren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om waterdamp afkomstig van ademen, zweten, koken of wassen vakkundig te kunnen afvoeren én verse lucht aan te kunnen voeren, zijn dakdoorvoeren onmisbaar. De Ventus-Valetis combinatie van Ubbink is dé manier om bij nieuwbouw of renovatie in een performant ventilatiesysteem te voorzien en tegelijkertijd je energieopbrengst te vrijwaren. Ontdek in de montagevideo's hoe je deze innovatieve combinatie kan installeren!

Ventus montagevideo

Valetis montagevideo

De Ventus geïsoleerde dakdoorvoer

De Ventus geïsoleerde dakdoorvoer

De Ventus geïsoleerde dakdoorvoer is ontwikkeld voor ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

Lees meer
Valetis dakdoorvoer

Valetis dakdoorvoer

Woningen en systemen moeten energetisch optimaal functioneren. Dit om de energielasten te beperken. De dakdoorvoer Valetis voor mechanische luchtafvoersystemen draagt daar op veel manieren aan bij. De haakse dakdoorvoer verkleint de ‘opening’ die in het dak gemaakt moet worden, terwijl de kortere luchtafvoer zorgt voor minder weerstand. Daardoor is de Valetis veel meer dan uitsluitend een esthetisch aantrekkelijke dakdoorvoer die veel ontwerpvrijheid biedt.

Lees meer