Blog

De 5 voordelen van Air Excellent

Wat zijn de voordelen van het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem? En waar moet ik bij goede ventilatie nou op letten? Die vragen worden regelmatig aan onze vertegenwoordigers gesteld wanneer zij op bezoek gaan bij installateurs. Wij blijven weg van mooie promo-praatjes door altijd vanuit de installateurs hun perspectief te kijken en in te zoomen op zowel het installatiegemak als de kwaliteit. We zetten 5 voordelen van Air Excellent op een rij.

1. Radiaal luchtverdeelsysteem

Veel traditionele ventilatiesystemen hebben een hoofdkanaal met aftakkingen naar de verschillende ruimtes. Ubbink Air Excellent werkt met luchtverdeelkasten, waarbij kanalen individueel worden aangesloten op de ventielen. Dit zorgt voor een optimale luchtkwaliteit in de ruimtes. Bovendien beperkt het gebruik van een radiaal luchtverdeelsysteem de overdracht van geluid van de ene ruimte naar de andere. Ventilatie wordt trouwens steeds belangrijker omdat gebouwen steeds meer luchtdicht gebouwd worden en steeds beter geïsoleerd.

2. Installatiegemak

Doordat Ubbink Air Excellent gebruik maakt van flexibele slangen zijn ze overal toepasbaar en makkelijk weg te werken; zowel in nieuwbouw als renovatie. Leverbaar in diverse diameters (50, 60 en 90 mm) en ovalen uitvoeringen (50x100, 50x140 en 60x130), waardoor je bij de installatie makkelijk overal tussen en onderdoor kunt. Je hoeft daardoor niet te slijpen of te zagen in de steunpunten. Je trekt de slang er makkelijk onderdoor. Verder hebben we een handig passeerstuk ontwikkeld, waarmee je kanalen of andere disciplines makkelijk kan kruisen.

3. Antimicrobiële laag

Doordat onze kanalen aan de binnenkant glad zijn en voorzien van een antimicrobiële laag ontstaat er geen voedingsbodem voor microbiële groei en schimmels aan de binnenzijde. Het voordeel daarvan is dat de lucht in de ruimtes schoner blijft.

4. Vaste instelling

Voor het inregelen van onze luchtverdeelkasten gebruiken wij restrictieringen. Hiermee kunnen we de ventielen op een vaste instelling zetten, zodat je altijd de juiste hoeveelheid lucht in de ruimtes hebt. Je kan er ook voor kiezen om via de ventielen in te regelen. Maar ventielen worden na een tijdje vaak schoongemaakt. Waardoor je de goede instelling kwijtraakt en het systeem niet meer optimaal werkt. Stel je via de restrictieringen in dan kunnen de instellingen nooit ongemerkt gewijzigd worden. We hebben een Air Excellent Calculator die precies vertelt hoe de restrictieringen in de luchtverdeelkast ingesteld moeten worden.

5. Design ventielen

Om het verhaal compleet te maken kan de klant bij ons gebruik maken van onze Haelix design ventielen. Deze ventielen zijn verkrijgbaar in een rond en vierkant model. Ze hebben als voordeel dat ze zowel als toevoer- en afvoerventiel gebruikt kunnen worden. En door de brede voetplaat krijg je mooie afwerking op het plafond en voorkom je zwarte randen. Op die manier is alles mooi afgewerkt!