Blog

Stap voor stap, een compleet ventilatiesysteem berekenen met VentSmart

Een Air Excellent ventilatie systeem berekenen kan heel wat tijd innemen. Vanaf heden ondersteunt Ubbink de professionele installateurs en groothandels met een snelle, eenvoudige en overzichtelijke offerte ramingstool voor een compleet residentieel ventilatiesysteem. Met VentSmart verklein je de kans dat je iets over het hoofd ziet en verhoog je de kans op verkoopsucces.

VentSmart logo

Snel en professioneel

VentSmart werd door ons creatief projectteam ontworpen met als doel het leven van onze klanten eenvoudiger te maken. Het systeem werd dan ook gemaakt met installateurs en projectdiensten/verkopers van groothandels in het achterhoofd. Door de grote hoeveelheid aanvragen is op onze projectafdeling een wachttijd van 10 werkdagen heel normaal voor een ventilatieofferte. Echter is het snel maken van professionele offertes een van de belangrijkste onderdelen van het salesproces. Met VentSmart gebeurt dit in een handomdraai.

Het is bewezen dat hoe sneller de klant een offerte krijgt, hoe hoger de kans op verkoopsucces ligt, omdat het vertrouwen in de professionaliteit van de partner stijgt. VentSmart verhoogt dus de kans op commercieel slagen van je offerte.

Daarnaast verkleint het innovatief offertesysteem de kans dat je iets over het hoofd ziet. Ventilatie-units, ventielen, flexibele kanalen… alles wordt er in opgenomen. Met VentSmart ben je zeker dat alles in de offerte zit en verklein je dus de kans op menselijke fouten.

Snel offerte in slechts 4 stappen

Een VentSmart account aanvragen kan je zeer eenvoudig zelf doen. De tool zelf is bijna even eenvoudig in gebruik! In slechts vier stappen maak je zelf een snel offerte op:

  1. Voeg een projectnaam, -type, -beschrijving en werfadres toe bij het aanmaken van een nieuw project.
  2. Kies de opbouw van het systeem: leidingen, doorvoeren, aantal verdiepingen en de plaatsing van de unit.
  3. Voeg de kamerindeling toe. Kies welke kamers, de kamergrootte en lucht toe- of afvoer. Op deze manier kan gemakkelijk in de gaten houden worden of het debiet in balans is.
  4. Bekijk de stuklijst. Vertrouw op het advies van onze projectdienst of pas zelf nog aan naar eigen ervaring of wens.

Eens alle stappen voltooid zijn kan je de offerte downloaden waarop alle voorgaand ingegeven informatie en een richtprijs gevonden kan worden. Foutje gemaakt? Geen nood, bewerken kan altijd!

Ga voor efficiëntie en nauwkeurigheid met onze innovatieve ramingstool, VentSmart, om helemaal mee te zijn met de hedendaagse verwachtingen van de klant in het digitale tijdperk!


Krijgt u graag een gedetailleerde offerte op basis van uw snel offerte? Neem contact op met onze projectdienst en stuur uw gedownloade offerte via e-mail door. Wij bekijken graag alle opties samen met u!

De onmisbare ramingstool voor een compleet ventilatiesysteem!

De onmisbare ramingstool voor een compleet ventilatiesysteem!

Ontdek onze innovatieve ramingstool VentSmart! Op een snelle manier professionele offertes maken voor een compleet ventilatiesysteem was nog nooit zo gemakkelijk.

Lees meer
Systeem D

Systeem D

Ubbink is al jaren dé referentie voor hoogwaardige ventilatiesystemen in België. Met trots stellen wij onze totaaloplossingen voor woonhuisventilatie voor.

Lees meer
De Ubiflux Vigor ventilatie-units met warmteterugwinning

De Ubiflux Vigor ventilatie-units met warmteterugwinning

De Ubiflux warmteterugwinunits zorgen ervoor dat de binnenlucht continu ververst wordt. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd, is gelijk aan de hoeveelheid lucht die binnenkomt. De koude, verse buitenlucht wordt aangezogen en door de warmtewisselaar gestuurd waar de warmte-uitwisseling gebeurt...

Lees meer